Norman
Polpo519,-649,Bortgjemt i en bakgate i Londons trendy Soho-distrikt finner vi Polpo, en av byens hotteste restauranter. Kritikere og matelskere har strømmet til denne diskré bàcaroen der Russell Norman serverer retter fra Venezias bakgater. Denne typen matlaging er milevis fra de klassiske turistfellene i den berømte flytende byen, og her serveres upretensiøs, nyskapende og fantastisk lekker mat. De 140 oppskriftene i boka omfatter capresestabler, squash-frites, asparges med parmesan og ansjossmør, flaskegresskar-risotto, arancini, kanin-cacciatore, varm andesalat med fuktige valnøtter og rødbeter, sprø småpizzaer med prosciutto og ruccola, kamskjell med sitron og peppermynte, makrelltartar, linguine med muslinger, hel havbrasme, varm blekksprutsalat, parmesanpanert soft-shell-krabbe med fennikelsalat, semifreddo av valnøtt og honning, tiramisu, sprudlende bellinis og glass med knalloransje spritz. Polpo er en fantastisk hyllest til Italias best skjulte kjøkken, med flotte bilder av Jenny Zarins som foreviger lite besøkte hjørner av byen, de travle bàcaroene og de flotte kanalene i Venezia.Published: November 15, 2025 09:37NormanMat og drikke

